Werkwijze & Trainingen

Parcival zorgt ervoor dat uw organisatie optimaal is voorbereid op een crisis. Een onderdeel hiervan is het opleiden, trainen en oefenen van uw crisisorganisatie.

Over het algemeen hanteren wij onderstaand proces om uw organisatie verder te helpen. Indien uw organisatie op crisismanagementgebied al meer ervaring heeft, kan er uiteraard verder in dit proces worden ingestoken.

 • Planvorming, structuur & teamsamenstelling

  Parcival helpt u bij planvorming en het vormen van de structuur van uw crisisorganisatie. De plannen zijn kort en pragmatisch en de organisatiestructuur overzichtelijk en begrijpelijk.

  Ook bij het samenstellen van uw crisismanagementteam kunnen wij u helpen; middels een gecombineerde analyse van competenties en gedrags- en communicatiestijlen kunnen wij samen met u komen tot een optimale teamsamenstelling.

 • Training Basis Crisismanagement

  Voor organisaties die op het gebied van crisismanagement nog beginnend zijn, verdient het aanbeveling te starten met een Training Basis Crisismanagement. Tijdens deze training behandelen we o.a. de kenmerken, fases en verloop van een crisis, overheidsprocessen, crisiscommunicatie, crisisbesluitvorming en uw plannen en procedures. Hierna vindt er een tabletop-oefening plaats waarbij er een casus wordt behandeld die relevant is voor uw organisatie.

 • Crisissimulatietraining

  Na een theoretische inleiding over o.a. crisisbesluitvorming en een optioneel gedeelte over de gedrags- en communicatiestijlen van uw team vindt er een crisissimulatie-oefening plaats. Middels een realistisch en op maat geschreven scenario wordt uw crisismanagementteam geconfronteerd met een calamiteit. Vanuit een separate ruimte wordt de druk door deskundige en ervaren acteurs opgevoerd. Deze acteurs spelen rollen waaronder BHV, hulpdiensten, de media, familie van slachtoffers en overige stakeholders van uw organisatie. Middels een gesloten systeem krijgt uw team tevens social media berichten te zien.

  Aan het einde van de training wordt er geëvalueerd met uw team en na afloop wordt er een uitgebreide rapportage opgeleverd met daarin verbeterpunten en praktische tips.

Onze Trainers & Adviseurs (Crisismanagement)