Training scenario denken & procescommunicatie

Training scenario denken & procescommunicatie

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor communicatieprofessionals die vertrouwd zijn met de basisprincipes van crisiscommunicatie.

Welke onderwerpen worden er behandeld?

  • De ontwikkeling van een crisis
  • Hoe toon je als organisatie leiderschap tijdens een crisis?
  • Procescommunicatie: de eerste stap naar vertrouwen
  • Met welke potentiële crises kan de organisatie te maken krijgen? En hoe kun je als organisatie voorbereiden op deze scenario’s?

Verloop training

Snelheid van communiceren is in de huidige tijd een van de belangrijke pijlers waar goede crisiscommunicatie op rust. Leiderschap van de organisatie, vertrouwen van stakeholders en grip op zowel de crisis als op de communicatie zijn nauw met elkaar verbonden. Hoe voorkom je dat anderen al communiceren, terwijl je zelf nog nauwelijks weet wat er aan de hand is? Hoe zorg je ervoor dat je tijdens de chaos die in de eerste fase van een crisis bijna altijd ontstaat, toch de lead kunt nemen? Scenario-denken en het voorbereiden van procescommunicatie zijn een belangrijke sleutel tot succes.

Tijdens deze training leer je de principes achter procescommunicatie kennen en ga je deze direct voor jouw eigen organisatie ontwikkelen. Je gaat naar huis met een belangrijke aanvulling op het crisiscommunicatieplan.

De verschillende onderwerpen worden ondersteund door relevante en actuele casuïstiek (video’s, nieuwsberichten en geselecteerde social media-berichten). In een workshop-setting gaan de deelnemers met elkaar aan de slag met het voorbereiden van procescommunicatie voor verschillende scenario’s.

Evaluatie

Aan het einde van de training wordt er met de deelnemers. We staan samen stil bij wat er goed ging en welke verbeterpunten er zijn.