Crisissimulatie

Crisissimulatie

Voor wie is deze training bedoeld?

De crisissimulatieoefening is een uiterst realistische training voor crisisteams met enige ervaring.

Welke onderwerpen worden er behandeld?

Het programma wordt gestart met een theoretische introductie waarin een aantal belangrijke items worden aangestipt, zoals:

  • vergaderstructuur en crisisbesluitvorming middels BOBOC- & cirkelmethodiek;
  • crisiscommunicatie;
  • taakverdeling en onderlinge samenwerking (crisisplan, taakkaarten);
  • loggen;
  • nafase.

Verloop training

Na een korte theoretische inleiding over onder andere crisisbesluitvorming en een optioneel gedeelte over de gedrags- en communicatiestijlen van uw team vindt er een crisissimulatieoefening plaats. Aan de hand van een realistisch en op maat geschreven scenario wordt uw crisisteam geconfronteerd met een calamiteit.

Vanuit een separate ruimte wordt de druk door deskundige en ervaren acteurs opgevoerd. Deze acteurs spelen rollen waaronder BHV, hulpdiensten, de media, toeleveranciers, consumenten, familie van slachtoffers en overige stakeholders van uw organisatie of de buitenwereld. In een gesloten systeem krijgt uw team tevens ‘real-time’ social mediaberichten te zien vanuit diverse bronnen (Twitter, Facebook, nu.nl, NOS, enzovoorts).

De oefening wordt begeleid door ervaren en vakkundige trainers en acteurs met kennis en ervaring in diverse branches.

Evaluatie

Aan het einde van de oefening wordt er geëvalueerd met uw team en na afloop ontvangt u een uitgebreide rapportage met daarin verbeterpunten en praktische tips.